Alleen maar Liefde

"Ik wil vanuit Alleen maar Liefde leven omdat ik geloof in een leefbare aarde waar iedereen gehoord wordt en taboes niet bestaan. Alleen maar Liefde gaat over durven nuanceren: het omarmen van de schaduwzijdes van jezelf en de ander."

Over mij

Dit is dus de plek waar je ‘over mij’ kunt lezen. Het is best een opgave om dit te schrijven, want hoe leg ik in het kort uit wie ik ben? Net als ieder ander mens ben ik niet in een paar zinnen te vatten. Ik heb vele lagen; je zou zelfs kunnen zeggen dat ik gecompliceerd ben. Jarenlang heb ik geprobeerd iemand te zijn die ik niet was: ik wilde passen in het plaatje dat men van mij had. Ik wilde als vrolijk, warm en liefdevol gezien worden. Koste wat kost moest ik dat zijn, ongeacht wat ikzelf voelde. De afgelopen jaren heb ik echter mijn schaduwzijden leren omarmen. Dat was hard nodig, want het nastreven van iets onmogelijks had me uitgeput: ik vond het leven en mijzelf niet meer leuk. Inmiddels ben ik trots op mijn gelaagdheid. Ik ben nog altijd vrolijk, warm en liefdevol, maar verberg niet langer dat mijn somberheid óók onderdeel van mij is. Daarnaast betekent mijn levensmotto Alleen maar Liefde dat ik mijn eigen grenzen aangeef en dat ik van mijzelf mag houden.

Ik ben Roos.

Ik ben licht en ik ben donker.

Maar vooral ben ik echt en oprecht nieuwsgierig naar wat jou beweegt.

Ik heb ontdekt dat ik onlosmakelijk verbonden ben met de kleine Roos van vroeger. Vroeger snapte ik niet waarom kinderen elkaar pestten in de klas. Nu snap ik nog steeds niet waarom oorlog, racisme, seksisme, fatphobia en homofobie bestaan. Vroeger verkocht ik mijn speelgoed, zodat ik het geld kon doneren aan Oxfam Novib. Nu heb ik een maatschappelijk verantwoorde onderneming en denk ik bij iedere keuze die ik maak na over de impact ervan op de aarde en mijn medemens. Vroeger snapte ik niet waarom er snoeppapiertjes op het schoolplein ronddwarrelden, nu ben ik ambassadrice van de Plastic Soup Foundation.

Als meisje uit een gescheiden gezin heb ik al op jonge leeftijd geleerd met mijn voelsprieten op te vangen wat er onderwater allemaal speelde. Ik hoorde wat onbesproken toch gezegd werd en voelde haarfijn aan wat gewenst was om te zeggen of te doen. Dit was mijn manier om me in een gebroken situatie staande te houden. Dit is niet alleen het fundament van mijn schaduwzijden, maar ook mijn kracht geworden.

Tijdens de corona lockdown in 2020 vielen voor mij alle puzzelstukjes op hun plek: ik moet van deze kracht mijn werk maken, door met woorden en muziek te raken wat er in de kern speelt.

Daarom deel ik niet alleen op welke gave podia ik de afgelopen jaren heb gestaan, bij welke televisie- en radioprogramma’s ik al te gast ben geweest en welke fantastische recensies ik op mijn uitgebrachte albums heb gehad. Graag laat ik óók de milieu- en mensenrechtenactivist zien die er in mij schuilgaat. Het is de actievoerder in mij die taboedoorbrekende en goudeerlijke liedjes schrijft en uitbrengt en die oprechte verhalen en gedichten op Instagram en Facebook deelt.

Ik wil jullie laten zien hoe ik als mens, maar ook als ondernemer probeer keuzes te maken vanuit mijn levensmotto Alleen maar Liefde. Hoe ik personen en bedrijven in het verleden heb geholpen door een liedje op maat te schrijven. En hoe ik dat in de toekomst misschien wel voor jou kan doen!

Ik vertel je graag meer over mijn werkwijze als zang- en songwritingcoach en hoe ik op zoek ga naar jouw echtheid, jouw gelaagdheid en jouw eigenheid.

Mijn verhaal

De nieuwe Roos

Missie

Ik wil muziek maken die bijdraagt aan een liefdevollere wereld. Ik vind het belangrijk om mijzelf te blijven ontwikkelen en sta open voor nieuwe ideeën en ervaringen. Daarom zal ik via mijn muziek en teksten altijd eerlijk delen wat ik meemaak, leer, zie en vooral voel in het leven.

Ik maak mensen blij met mijn muziek en inspireer hen om ook zelf een bijdrage te leveren aan een duurzamere en rechtvaardigere wereld. Nooit (ver)oordelend, maar liefdevol en met respect voor elkaar. Samengevat: Alleen maar Liefde.

Nieuws

Laatste nieuws

Duurzame acties

Boekingen

Nikolai Serda – iGNITE! music

nikolai@ignitemusic.agency

06 – 12 040 935

Social media

Roos Blufpand

roos@roosblufpand.nl

Contact

Management