top of page

"Eigenlijk moet je Roos live zien want iedere show is een klein feestje" - De Bassist

"Een jonge singer/songwriter die de weg omhoog definitief heeft ingezet" - OOR

Over mij

Over mij

Ik ben Roos. Ik ben artiest en songwriter en mijn missie is simpel: ik wil muziek maken die bijdraagt aan een liefdevollere wereld. Met mijn liedjes en verhalen probeer ik het ongehoorde een stem te geven en de schaduwzijdes van het leven te belichten. Want waar licht is, is schaduw. Waar schaduw is, is echtheid. Waar echtheid is, is liefde. Alleen maar Liefde.

Biografie

Welkom in het nieuwe tijdperk van Roos 2.0! Dompel je onder in queer zelfliefde-teksten met dansbare reggaeton beats, bubbly vibes, EDM hooks en diepe synth. Denk aan de directheid van MEROL, de elektronica van FROUKJE en de onderwerpen van BABS, maar dan in een unieke Roos echt-nep-tweedehands-bontjas!

‘’Dit Roos-tijdperk klinkt zoals mijn guilty pleasure muziek: met een heerlijke drop waar je je heupen op móét schudden. "Mijn muziek en shows zijn dansbaar en beogen empowering te zijn voor iedereen die, net als ikzelf, soms een reminder kan gebruiken dat je goed bent zoals je bent."– Roos

Roos heeft inmiddels op veel verschillende podia gestaan. Van clubtours in Tivoli Vredenburg Utrecht tot De Melkweg Amsterdam, van Hedon Zwolle en Luxor Live Arnhem en van theaterconcerten op Festival de Parade tot De Kleine Komedie in Amsterdam.

Roos blijft overigens altijd Roos. Goudeerlijk, vrolijk, down-to-earth en met een groot kloppend hart voor haar medemens en de wereld waarop ze leeft. Haar levensmotto is "Alleen maar Liefde" en dat neemt ze mee in alles wat ze als artiest doet. Van maatschappelijk verantwoord ondernemen, tot het duurzaam maken van haar merchandise en van het openlijk spreken over haar mentale gezondheid tot het samenwerken met stichtingen als Bont voor Dieren en de Plastic Soup Foundation.

Nederlandstalige elektropop

Naast haar eigen tours deelde Roos in Paradiso Amsterdam het podium met onder andere Caro Emerald en stond zij op de mainstage van Pride Amsterdam 2023.

Alleen maar Liefde

Roos droomt van een eerlijke wereld. Een wereld waarin iedereen zichzelf durft te zijn en waarin we verschillen tussen mensen niet als probleem zien, maar juist omarmen. Een wereld zonder racisme en discriminatie, een wereld van gelijke kansen voor mannen en vrouwen. Een wereld waarin mensen met verschillende genderidentiteiten, religies en afkomst gelijkwaardig zijn. Roos droomt van een wereld waarin we dichter bij de natuur staan, minder consumeren en zuiniger omgaan met alle rijkdommen die de aarde ons te bieden heeft. Kortom, Roos droomt van Alleen maar Liefde en ze gebruikt haar podium om deze boodschap te verspreiden.

‘’Ik wil vanuit Alleen maar Liefde leven omdat ik geloof in een leefbare aarde waar iedereen gehoord wordt en taboes niet bestaan. Alleen maar Liefde gaat over durven nuanceren: het met zachtheid omarmen van de schaduwzijdes in jezelf en de ander’’ – Roos

MVO

Na het uitbrengen van haar eerste album ‘Ik ben’ vond Roos het hoog tijd om haar idealen en verlangens naar Alleen maar Liefde in haar onderneming door te voeren. Met andere woorden: ze werd een maatschappelijk verantwoorde ondernemer.

Encyclo.nl beschrijft MVO als volgt: ‘ondernemen op een maatschappelijk verantwoorde manier, rekening houdend met aspecten zoals milieu, arbeidsomstandigheden, eerlijk zaken doen en consumentenbescherming tijdens de hele bedrijfsvoering.’  

Dit uit zich op verschillende manieren bij Roos. Namelijk door haar bedrijf te verduurzamen, haar podium te gebruiken om op de zeepkist te staan en door zich als ambassadeur in te zetten voor mooie stichtingen.

Duurzaamheid

Alleen maar Liefde hoort bij duurzaamheid. De shows van haar theatertournee in 2018 sloot Roos af met de woorden: ‘Zullen we gewoon een beetje lief zijn voor elkaar?’ Dat betekent ook voor de planeet waarop we leven.

Het begon met het duurzaam tot stand brengen van haar tweede album 'Hoe dan'. Maar ze merkte al snel dat wanneer je eenmaal een eerste stap gezet hebt, je niet meer terug kan. Daarom vraagt Roos zichzelf bij alles wat ze maakt, uitbrengt en als ondernemer investeert, af of ze de meest duurzame en mens- en diervriendelijke optie kiest. Dit uit zich bijvoorbeeld in het niet onnodig reizen met de auto, in veganistische catering, in het inkopen bij andere bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen en in haar (bijna volledig) duurzame webwinkel.

*Een rider is een document met alle technische specificaties van een band. De term ‘green rider’ is vrij nieuw maar nog voor deze term ontstaan was, bracht Roos het doel hiervan in de praktijk. Een green rider wil zeggen dat je bij je normale rider ook rekening houdt met duurzame aspecten. Denk aan: geen plastic flesjes klaarzetten, de wens voor vegan catering, de vraag naar groene energie, enzovoorts.

Daarom stond duurzaamheid centraal bij haar laatste drie uitgebrachte albums 'Hoe dan', 'Kleed me uit' en 'Samen alleen'. Roos wil haar droom waar maken: geheel CO2-neutraal worden en de muziekindustrie, haar fans en volgers inspireren om te verduurzamen.

Tijdens haar vorige albumtour heeft ze gereden in een band-bus die reed op groen gas van Orange gas en stonden er decors op het podium gemaakt van zwerfplastic. Bij al haar optredens zorgt ze ervoor dat zij en haar crew carpoolen naar shows en ze maken gebruik van een green rider*. 

Music Declares Emergency

Ben jij artiest of werkzaam in de muziekindustrie? Meld je dan aan voor Music Declares Emergency: een groep artiesten, professionals uit de muziekindustrie en organisaties die samen een klimaat- en ecologische noodsituatie afkondigen en oproepen tot een onmiddellijke reactie van de overheid om al het leven op aarde te beschermen. Wij geloven in de kracht van muziek om de culturele verandering te bevorderen die nodig is om een betere toekomst te creëren. Want... NO MUSIC ON A DEAD PLANET.

Op de zeepkist

Behalve dat Roos dus als ondernemer probeert mens- en diervriendelijke keuzes te maken, gebruikt ze ook haar stem om Alleen maar Liefde te verspreiden, te inspireren en taboes te doorbreken.

Roos werd bijvoorbeeld al eens in een kerk uitgenodigd om op de kansel te staan en te vertellen over haar kijk op de wereld en haar verlangen naar Alleen maar Liefde.

In 2017 was Roos onderdeel van het programma 'Want er komen andere tijden', een theatervoorstelling over hedendaagse protestliederen, geregisseerd en uitgevoerd door De Kleine Komedie Amsterdam. Nadat Donald Trump als president verkozen werd, zette Leo Blokhuis een platform op genaamd 'What the world needs now'. Hiervoor stelde hij artiesten de vraag om hierover te schrijven - Roos schreef in reactie hierop het lied 'Niet bang'. Ook werd ze bij NPO Radio 1 uitgenodigd om in de reeks 'De strijdbare 17' een eigen vertolking van de protestsong 'Tiny Hands' van Fiona Apple te doen in aanloop naar de Women’s March!

Waar schaduw is, is echtheid: Roos is in haar liedjes en op social media altijd eerlijk over wat zich in haar binnenwereld afspeelt. Op die manier probeert ze taboes te doorbreken. Hoeveel mooier zou de wereld zijn als we open durven te zijn over hoe we ons voelen? Hoeveel meer begrip kunnen we voor elkaar hebben wanneer we ons kwetsbaar opstellen? Roos zingt op haar laatste album 'Kleed me uit' over haar meest depressieve gevoelens en haar eigen beweging van zelfhaat naar zelfliefde.

Deel jij als bedrijf, stichting of als mens deze visie en wil jij je hier ook voor inzetten? Wellicht kan Roos je daarbij muzikaal ondersteunen!

Heb jij dus een idee, een product of een project dat raakvlakken heeft met de missie van Roos? Of heb je voor tips hoe Roos haar onderneming verder kan verduurzamen en haar stem kan gebruiken om op de zeepkist te staan? Of zou je misschien eens met Roos willen samenwerken? Neem dan gerust contact op met haar management: nikolai@roosblufpand.nl

Ambassadeur

Sinds 2018 is Roos, samen met onder andere Oliver Heldens, Sander Hoogendoorn en Hassan Slaby ambassadrice van de Plastic Soup Foundation. Roos zet zich actief in om de boodschap van de stichting te verspreiden, zowel via social media als op het podium. Roos probeert in haar muzikale carrière zo min mogelijk plastic te gebruiken.

Plastic Soup Foundation

Roses for Children

Stichting Roses for Children probeert deze boodschap te verspreiden met het in Arnhem gevestigde Monument voor het Onbekende Kind. Bij het groeiende monument, dat zal bestaan uit 35 mensgrote stenen afkomstig uit verschillende delen van de wereld, kan men gestorven kinderen over de hele wereld herdenken. Mirjam en Sil van Oort (bestuursleden van Roses for Children) hopen dat wij als volwassenen wereldwijd meer verantwoordelijkheid nemen voor onze kinderen.

Omdat Roos deze visie deelt, is zij ambassadrice. Roos organiseerde in 2016 een Roses for Children-tour, waarbij ze langs theaters en bijzondere plekken in Nederland reisde om te zingen voor en met kinderen uit achterstandswijken en zieke kinderen.

Herman van Veens stichting Roses for Children en artiest Roos Blufpand hebben meer gemeen dan alleen hun naam. Beide geloven dat de wereld een stukje mooier zou zijn als men meer zou luisteren naar het kind in zichzelf.

Wil jij Bont voor dieren ook helpen? Dat kan!

  • Je kunt de petitie ‘Fur Free Europa’ tekenen, die pleit voor een bont-verbod in geheel Europa!

  • Ook kun je ervoor kiezen alleen bij winkels te shoppen die staan op de Bontvrij-lijst! Dan weet je 100% zeker dat je goed zit! Hier staan ook vintage- en kringloopwinkels bij!

  • Mocht je nog bont thuis hebben liggen en het niet meer willen dragen, kun je dat bont langsbrengen bij het kantoor van Bont voor Dieren in Amsterdam. Zij gebruiken het dan voor educatieve doeleinden!

  • Je mag Roos en Bont voor dieren ook altijd via Instagram benaderen om vragen te stellen. Zij helpen graag!

Gelukkig kunnen wij samen de wereld een milieu- en diervriendelijkere plek maken met de keuzes die we maken! :-D Roos draagt bijvoorbeeld sinds een aantal jaar alleen maar tweedehands kleding (#FuckFastFashion). Maar ze let er ook op dat ze enkel en alleen #ECHTNEP bont (en nep-leer) draagt.

Stichting Bont voor Dieren is een dierenbeschermingsorganisatie die strijdt VOOR de dieren en TEGEN de bontindustrie. Mede dankzij de sterke publieke opinie tegen bont is de bontindustrie in Nederland sinds 2021 verboden. (YAY!) Toch mag bont hier nog wel geïmporteerd en verkocht worden… :’(

Bont voor dieren

Dierenleed is alles behalve Alleen maar Liefde. De jas op deze foto is ECHT NEP én tweedehands. Ik maak het niet te BONT, jij toch ook niet? Meer leren? Ga naar de website van Bont voor dieren.

#EchtNep
#MakeLoveNotFur
#MaakHetNietTeBont
#fuckfastfashion
#FurFreeFashion
#TheFutureIsFurFree

Duurzame acties

bottom of page