top of page

Muziek op maat

"Ze doorgrondde wie ik was in één gesprek en schreef een liedje dat mij als persoon zo goed beschrijft maar ook toegankelijk is voor de mensen om mij heen." – Moïra

DANAIA

Roos Blufpand brengt onder haar tweede naam, DANAIA, muzikale pareltjes uit die zij speciaal op maat geschreven heeft voor personen, bedrijven of stichtingen.

Danaia is begonnen met het schrijven van liedjes op maat toen zij tijdens de eerste lockdown in 2020 een project begon waarbij zij ‘isolatie-liedjes’ is gaan schrijven voor fans. Het lukte haar om voor allerlei mensen die er behoefte aan hadden hun soms heftige gevoelens en ervaringen tijdens de gedwongen isolatie te vertalen naar liedjes. Deze in coronatijden geschreven liedjes verschenen zomer 2021 op het album ‘Samen alleen’.

Het schrijven in opdracht bleek zo’n groot succes dat het schrijven op maat nu onderdeel is geworden van Roos haar artistieke bezigheden, maar dan onder de naam DANAIA.

Beluister de liedjes van DANAIA op Spotify HIER.

Persoonlijk liedje voor jou

Wil je een lied of een gedicht speciaal voor jou of een dierbare? Je bent bij DANAIA aan het juiste adres. Het proces begint met een uitgebreid intakegesprek. Jij bedenkt waar je liedje over gaat, dit mag heel concreet zijn of juist abstract en open. Jouw (levens)verhaal is het vertrekpunt. DANAIA luistert naar je verhaal, naar je ideeën, naar hoe je de wereld ervaart en wat jou daarin beweegt. Hierna verwerkt zij de essentie van je boodschap of verhaal in een lied of gedicht!

Het resultaat is een zeer persoonlijk, muzikaal en poëtisch cadeau!

De vorm en het arrangement van het lied zijn afhankelijk van de persoon voor wie het is en van jouw wensen en smaak. DANAIA zal vragen om referenties, zowel uit haar eigen repertoire als van andere muziek waar je graag naar luistert. Het onderwerp en de richting worden uiteindelijk creatief bepaald door DANAIA. Intuïtief weet zij na iedere ontmoeting welke kant ze wel of juist niet op moet gaan.

‘’Ik wil vanuit Alleen maar Liefde leven omdat ik geloof in een leefbare aarde waar iedereen gehoord wordt en taboes niet bestaan. Alleen maar Liefde gaat over durven nuanceren: het met zachtheid omarmen van de schaduwzijdes in jezelf en de ander’’ – Roos

Hier legt Roos het liedjes-maak-proces uit:

Bruiloftslied

Met Alleen maar Liefde luistert Roos naar jullie liefdesverhaal en tovert dit om tot jullie eigen liefdeslied. Jullie kunnen samen langskomen, maar je kan natuurlijk ook je partner verrassen met het door Roos geschreven liedje. Dit kan ze als verrassing ook live komen zingen. De mogelijkheden zijn oneindig, ze denkt graag mee en staat overal voor open! 

Contact

Reacties

MOÏRA

Isolatie-liedje 8: Alles wat ik wens

"In ons videogesprek zag ik een sprankelend stralende Roos, enorm geïnteresseerd en ze stelde goede open vragen om tot de kern te komen.

Ze doorgrondde wie ik was in één gesprek en schreef een liedje dat mij als persoon zo goed beschrijft maar ook toegankelijk is voor de mensen om mij heen.

Zo dankbaar... zo mooi... alles wat ik wens..."

ROBERT

Isolatie-liedje 7: Vrienden zijn

"We hebben eerst in een erg gezellig en ontspannen gesprek ruim een uur gesproken over mijn gekozen onderwerp, mijn muzikale voorkeur en ook haar mooiste liedjes. Vervolgens heb ik haar carte blanche gegeven om het liedje invulling te geven hoe zij dat het beste vond klinken. Na een week of twee kwam ze met een prachtig resultaat. In één woord: SU-PER-VET! Elke keer dat ik luister wordt ‘ie beter en hoor ik weer iets nieuws :) Roos heeft heel mooi de essentie weten te vangen. Het blijkt maar weer dat je creativiteit niet moet willen sturen. Achteraf heeft het liedje me heel erg geholpen bij het maken van persoonlijke levenskeuzes. Wat de kracht van een liedje al niet kan zijn. Ik ben dus superblij dat ik Roos heb gevraagd een liedje te componeren, ik kan het iedereen aanraden!"

LIEKE

Isolatie-liedje 1: Zo mooi

"Hoe bijzonder is het om een eigen lied te hebben en te zingen. Een lied dat de essentie raakt van wat je wil vertellen. Aan de hand van mijn verhaal over mijn ‘inner ik’, hoe ik in het leven sta en welke muziek ik mooi vind, heeft Roos ‘Zo mooi’ geschreven en gecomponeerd. In rap tempo had zij het lied af: geschreven, gecomponeerd en opgenomen op video. De tekst en melodie zijn spot on en prachtig. Trots en met veel enthousiasme zing en deel ik mijn lied. Een cadeautje voor iedereen die het horen wil."

Lied voor jouw bedrijf, team of stichting  

Zoek je een lied of gedicht voor jouw bedrijf, team of stichting? Ook dan ben je bij DANAIA aan het juiste adres. DANAIA is altijd nieuwsgierig naar het verhaal achter jouw organisatie. Wat is jullie visie, wat beweegt jullie, hoe gaan jullie als collega’s met elkaar om en wat zijn jullie kernwaarden?

Dit is het soort vragen dat je van DANAIA kunt verwachten wanneer je met haar aan de slag gaat. Met Alleen maar Liefde luistert ze tijdens de intake goed naar jullie verhaal en ideeën, om vervolgens de kern te vangen voor het lied of gedicht op maat. Samen bespreken jullie in welke vorm dit gegoten zal worden en welk arrangement passend is. De volgende zaken zijn hiervoor van belang:

Wat is het doel van het liedje of gedicht? Is het voor intern gebruik om bijvoorbeeld je team een hart onder de riem te steken? Of gaat het liedje gebruikt worden als onderdeel van je huisstijl en neem je bijvoorbeeld de kernzinnen op in je videocontent? Of hoort de song bij een speciale campagne?

Contact

Neem voor meer informatie contact op via onderstaande knop!

Reacties

JESSICA

Regisseuse documentaire 'Breekbaar als glas'

"Roos wist in korte tijd feilloos de omschreven sfeer van onze documentaire 'Breekbaar als glas' te vertalen naar een gevoelige soundtrack met een prachtige songtekst."

LOTTE

Professionele zangeres

"Roos heeft een fijne, positieve energie waarmee ze mij het vertrouwen gaf om mijn creatieve stroom te volgen. Het is bijzonder hoe ze mij en de boodschap van het lied feilloos aanvoelde, waardoor we in no time tot een lied kwamen. Ze is zeer muzikaal en geeft constructieve input waarop je verder kunt bouwen. Een fijn èn echt mens waar je je meteen bij op je gemak voelt."

RONALD

Medeorganisator programma 400 jaar Bredero

"Het was heel erg fijn samenwerken met Roos. Zij schakelt snel, is een vakvrouw en maakt er een feestje van. De kwaliteit van de songs is hoog en haar performance is zeer overtuigend en innemend."

bottom of page