top of page

Muziekcoach

"Zangles van Roos geeft me lef, zelfvertrouwen en een mooie krachtige stem."

- Maartje

Zangles

Roos heeft een enthousiaste en gepassioneerde aanpak. Haar leerlingen zijn beginnend of gevorderd en kunnen vanuit Alleen maar Liefde voor muziek vertrouwen opbouwen en werken aan de groei van hun muzikale talent. Roos zoekt naar een goede balans tussen samen muziek maken en het leren van muziektheorie. Zij zal met Alleen maar Liefde naast je staan tijdens je muzikale reis.

Je stem en gemoedstoestand zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom werkt Roos sterk intuïtief en zijn haar lessen altijd maatwerk. Als technische basis gebruikt ze de zangtechniek EVTS (Estill Voice Training System), gecombineerd met CVT (Complete Vocal Technique).

Roos kan jou met haar pianospel goed ondersteunen, bijvoorbeeld tijdens het inzingen of met het trainen van je muzikale gehoor. Ze verkiest haar eigen pianospel boven een karaokeversie. Bij karaoke kun je wel goed het liedje trainen, maar niet je ritmische en muzikale vermogen. Daarnaast is het voor leerlingen ontspannender om sámen muziek te maken.

Roos heeft tijdens haar opleiding conservatorium de basistechnieken geleerd van het produceren van een demo en in de corona lockdown heeft zij deze competentie verder ontwikkeld. Het is dus mogelijk om als afsluiting van een leertraject het resultaat van je harde werk op te nemen en als MP3 te ontvangen.

Daarnaast is het mogelijk om pianoles te volgen bij Roos. Vooral beginners zijn van harte welkom. Roos kan je de basis van het noten lezen leren en je wegwijs maken in akkoorden.

De zanglessen vinden plaats bij Roos thuis in hartje Utrecht. Uiteraard worden eventuele coronaregels hierbij in acht genomen!

Reacties

MAARTJE

"Zangles van Roos geeft me lef, zelfvertrouwen en een mooie krachtige stem. Dankzij haar lessen geloof ik dat ik wat te vertellen heb! Het maakt me vrolijk om samen muziek te maken."

RUTH

"Ik heb sinds 2013 les van Roos en dat heeft me ontzettend veel gebracht: ik ben zang-technisch enorm gegroeid, heb een (flinke) dosis meer zelfvertrouwen gekregen en durf nu ook mijn eigen nummers te schrijven én te delen. Roos is enthousiast en geeft in een les veel energie. Dat werkt aanstekelijk en zorgt ervoor dat ik na de les altijd nog even door kan :D"

EVA

"De lessen bij Roos zijn altijd een feestje. Haar feedback is altijd positief, dat heeft mijn zelfvertrouwen erg geholpen. Daarnaast is ze altijd lief, vrolijk en positief."

Songwritingles

Als songwritingcoach is Roos in staat om beginnende en gevorderde leerlingen uit te dagen en te begeleiden bij het schrijven van eigen teksten en melodieën. Of je al jaren zelf liedjes schrijft of nog nooit een tekst op papier hebt gezet, iedereen die nieuwsgierig is om ‘naar binnen te kijken’, is welkom. Uitgangspunt is dat het schrijven van liedjes een kunstvorm is. Dat betekent dat niets moet en alles mag. Roos voelt intuïtief aan wat de kern is van jouw gevoel, gedachtekronkel of het statement dat je wil maken. Ze laat jou je eigen pad belopen, zodat jij vanzelfsprekend je eigen liedje maakt.

De songwritinglessen vinden plaats bij Roos thuis in hartje Utrecht. Hierbij worden eventuele coronaregels uiteraard in acht genomen! (Online les krijgen is ook mogelijk!)

Reacties

ANAÏS

Working on songwriting with Roos is a smooth and beautiful journey! She creates a safe space where I can be myself and test whatever I want. Step by step, I gain confidence and find the creative path I was searching for, for years!

SANNE

In haar lessen biedt zij een fijne en veilige plek, je kan zijn wie je bent en je hoeft je nergens voor te schamen. Ik heb bij Roos zang- en songwritinglessen gevolgd. […] Voorafgaand aan mijn auditie voor de studie muziektherapie heeft Roos mij geholpen met de nummers die ik moest spelen, ook het theoriedeel hebben we samen geoefend. Na elke les voel ik mij fijn, als ik weer bij Roos de deur uitloop, dus ik zou zeggen neem een lesje en ervaar het zelf!

LOTTE

Roos heeft een fijne, positieve energie waarmee ze me het vertrouwen gaf om mijn creatieve stroom te volgen. Het is bijzonder hoe ze mij en de boodschap van het lied feilloos aanvoelde, waardoor we in no time tot een lied kwamen. Ze is zeer muzikaal en geeft constructieve input waarop je verder kunt bouwen. Een fijn èn echt mens waar je je meteen bij op je gemak voelt.

Songwriting tips

Om je alvast een beetje warm te maken deelt Roos hier alvast drie songwriting tips! 

Om je alvast een beetje warm te maken deelt Roos hier alvast drie songwriting tips! 

Tip 3: Ben je al iets verder in het proces, vergeet dan ook niet soms even uit te zoomen. Zo zie je wat je van begin tot eind eigenlijk precies vertelt en of het muzikaal interessant blijft. 

Tip 1: Zorg dat je IEDER idee opschrijft in bijvoorbeeld een notitieboekje, in de notities op je telefoon, of zing het snel in (zelfs al sta je in een overvolle trein;-)). Het idee is namelijk het startpunt: hieruit kan zoveel moois ontstaan!

Tip 2: Probeer tijdens het creatieve proces niet te veel te oordelen. Creativiteit moet stromen en soms moet je fouten maken, vals zingen of dingen cliché opschrijven om tot iets magisch te komen!

Opleiding & ervaring

In 2009 startte Roos de vooropleiding Conservatorium ArtEZ in Arnhem, waar ze twee avonden in de week de hoofdvakken toneel, dans, zang en alle muziektheorie beoefende. Na dit jaar waren Roos en haar docenten het met elkaar eens: Roos is een geboren maker en dus zou de opleiding singer-songwriter aan de Popacademie in Enschede beter bij haar passen!

Zo geschiedde. Al tijdens het eerste jaar van haar studie, waar ze de hoofdvakken zang en songwriting vol passie volgde, waagde ze zich met regelmaat op het podium. Bovendien werd ze halverwege het tweede jaar als zangdocent aangenomen aan de Novae Popschool Ede. In het laatste jaar volgde ze ook het vak Educatie en liep ze stage bij Theaterschool Luna.

In 2014 studeerde zij uiteindelijk af. Roos gaf inmiddels naast de lessen aan de Novae Popschool Ede ook les aan huis. Daarnaast was haar eerste album 'Ik ben' net uitgekomen, waarna haar eerste theatertour door Nederland volgde.

In de jaren na het afstuderen, tot op heden, geeft zij met Alleen maar Liefde zang-, songwriting- en pianolessen en is Roos voor workshops in te huren!

bottom of page