Roses for Children Tour

 

roses for children final

Roses For Children Tour

Roos Blufpand is sinds kort ambassadeur van de stichting Roses for Children. Daarom doet zij van 19 t/m 25 mei met haar Roses for Children tour verschillende theaters en bijzondere plekken in Nederland aan. Vanachter de piano en met haar cellist en gitarist zal zij eigen liedjes zingen en spelen die zowel klein en kwetsbaar als groots en meeslepend zijn.

Herman van Veens Stichting Roses for Children en artiest Roos Blufpand hebben namelijk meer gemeen dan alleen hun naam. Beiden geloven ze er heilig in dat de wereld een stukje mooier zou worden wanneer men zo nu en dan zou luisteren naar het kind in zichzelf.

Zangeres, songwriter en pianist Roos Blufpand weet dat dit makkelijker gezegd is dan gedaan. Op haar in februari 2016 uitgekomen album Hoe dan laat zij zien dat het lang niet altijd lukt om die ‘kinderlijke’ liefde te verspreiden. Toch blijft ‘Alleen maar liefde’ volgens Roos het enige antwoord op de moeilijkste levensvragen. ‘’Soms wil ik weer denken als een kind en geloven dat mijn goed bedoelde woorden, worden doorgegeven door de wind.’’

Stichting Roses for Children probeert deze boodschap te verspreiden middels het in Arnhem gevestigde Monument voor het Onbekende Kind. Bij het Monument, dat uiteindelijk zal bestaan uit 35 mensgrote stenen afkomstig uit verschillende delen van de wereld, kan men gestorven kinderen over de hele wereld eren en herdenken. Mirjam & Sil van Oort (bestuursleden van Roses for Children) hopen vooral dat men op deze manier meer en meer beseft hoe belangrijk het is om onze verantwoordelijkheid te nemen voor de wereld en vooral voor de kinderen op deze wereld.

Niet zo gek dus dat Roos Blufpand samen met een deel van haar band een Roses for Children tour gaat doen om zo met haar muziek deze gezamenlijke boodschap te verspreiden. In samenwerking met verschillende theaters en stichtingen gaat zij naast de concerten van 19 t/m 25 mei muzikale middagen organiseren voor kinderen die het verdienen om even in het zonnetje gezet te worden! Zo zal Roos voorafgaande aan de concerten workshops geven aan kinderen van de arnhemse Paulusschool, de Venlose stichtingen voor Jongerenhulpverlening  “Mutsaersstichting” en “Passe Partout Zorg” en de amsterdamse stichting “Laat ze maar lachen”.

Door naar een van de gratis concerten kun je niet alleen genieten van optreden van Roos in een mooi theater maar kun je ook je steentje bijdragen aan dit gehele initiatief.

 

19-05  Posttheater Arnhem – info

20-05  Royal Irene Theater Venlo – info

21-05  De Krakeling Amsterdam – info

22-05 AZC Utrecht (besloten)

25-05 Sophia Kinderziekenhuis Rotterdam (besloten)