Plastic Fantastic

Wij benaderde Plastic Fantastic omdat zij wel weten hoe ze zogenaamd ‘nutteloos’ plastic weer een 2e leven kunnen geven en ik wilde graag decors van gerecyclede plastics. Daarover meer in een ander item, nu eerst: wie zijn Plastic Fantastic en wat doen ze? Komt ie!

De coöperatie

PLASTIC FANTASTIC

Wij houden van plastic. Waar sommige mensen afval zien, zien wij de grondstof van de 21eeeuw.
Een grondstof die onverwoestbaar en daarom hartstikke milieuvriendelijk is. En die nooit op raakt, want het is veelvuldig te hergebruiken. Zelfs verzamelingen van het meest vervuilde en ongesorteerde plastic, redden wij van de verbrandingsoven en geven wij een nieuw leven.

Met onze expertise veranderen we oud plastic in nieuwe duurzame producten. Zo maken we gebruikte kunststof weer waardevol en zijn we samen op weg naar een wereld waar geen plastic afval meer bestaat. Een wereld waarin iedereen weet dat plastic fantastic is.

Dag afval!
Wij houden van de natuur. In Nederland alleen gooien we 1,3 miljard kilo huishoudelijk plastic afval weg, ieder jaar weer. Een groot deel daarvan gaat regelrecht de natuur in en wordt plastic soup. Dat is niet alleen vervuilend, maar vooral ook: zonde! Want ieder stukje plastic is opnieuw te gebruiken.

Voor wat? Eigenlijk voor wat je maar wil, want plastic is de ideale grondstof. Het is namelijk onverwoestbaar: het rot niet, splintert niet, kan tegen water en is uv-bestendig. Met onze uitgebreide kennis en technologie, verwerken we alle soorten oude kunststof in nieuwe spullen. Zo maakt Plastic Fantastic de wereld van plastic circulair: geen plastic soup, maar gewoon opnieuw gebruiken, kilo voor kilo en liefst voor je eigen producten.

Wie wij zijn
Plastic Fantastic is een coöperatie. We zijn een samenwerking van ondernemers, wereldverbeteraars en dromers. Maar vooral: van doeners. Sinds 2015 helpen we iedereen die meer wil doen met plastic afval. Van gemeente tot popfestival, van natuurbeheerders tot de avonturiers die met een zeilboot over de wereld zeilen en met onze machine plastic soup verminderd.

Wat we doen
Werken met plastic is fun, maar onze toepassingen zijn heel serieus. Kunststof is de perfecte grondstof voor onverwoestbare producten. Van jouw afval maken we jouw producten, kilo voor kilo. Zo verwerken we bijvoorbeeld het plastic afval van Diergaarde Blijdorp in steigers, stoelen en materiaal voor het leeuwenverblijf.  Het plastic zwerfafval van Arnhem wordt verwerkt voor de bruggen in de gemeente. Spaart een bejaardentehuis in Velp voor haar eigen plastic lantaarnpalen en gaan aan de slag in Peru om ‘bananenplastic’ te verwerken voor transportprofielen. Op dit moment bouwen we in Arnhem zelfs het eerste 100% van ‘oud’ plastic gemaakte huis.

We geloven dat iedereen aan de slag kan met ‘zijn’ kunststof afval. Daarom hebben we onze eigen mobiele fabriek gebouwd. Hiermee kunnen we op locatie afval direct verwerken tot nieuwe dingen. Zo recycleden we op Pinkpop 2018 duizenden plastic drinkbekers tot sleutelhangers. Zodat zo veel mogelijk mensen zien hoe nuttig oud plastic is.

Ruim 30 jaar ervaring
Jaarlijks kan Plastic Fantastic maar liefst 1 miljoen kilo (!) plastic afval recyclen. Om die hoeveelheden te kunnen verwerken, kiezen wij ervoor om samen te werken met Save Plastics. Al in 1986 zagen zij al de mogelijkheden van rondslingerend plastic. Van oud landbouwplastic maakten zij nieuwe bloempotjes. En nu, ruim 30 jaar later, vinden we in heel Nederland toepassingen voor afvalplastic. Toepassingen die ook nog eens duurzamer zijn dan producten van traditionele grondstoffen. Zo richten we complete parken in met buitenbanken, steigers, beschoeiing. lantaarnpalen en zelfs hele kantoorpandgevels. Save Plastics is de grondlegger en steunt Plastic Fantastic in onze missie om de wereld vrij van plastic afval te maken.

 

Samen maken we er wat van, doe je mee?
Gerecycled plastic is dé grondstof voor de toekomst. De vraag is niet wat we kunnenmaken, maar wat willenwe er van maken? Alles is namelijk mogelijk! Daarom werken we samen met iedereen die nieuwe ideeën heeft voor oud plastic.

We hebben jou nodig. Heb jij een idee? Laat het ons weten. Zo bouwen we samen aan een wereld waar plastic fantasticis.