Liedje schrijven

Een liedje, gedichtje of verhaal speciaal voor jou, jouw organisatie of bedrijf op maat geschreven.

Persoonlijk lied voor jou

Wil je een lied of een gedicht speciaal voor jou of een dierbare? Je bent bij Roos aan het juiste adres. Het proces begint met een uitgebreid intakegesprek. Jij bedenkt waar je liedje over gaat, dit mag heel concreet zijn of juist abstract en open. Jouw (levens)verhaal is het vertrekpunt. Roos luistert naar je verhaal, naar je ideeën, naar hoe je de wereld ervaart en wat jou daarin beweegt. Hierna verwerkt zij de essentie van je boodschap en/of verhaal in een lied of gedicht!

Het resultaat is een zeer persoonlijk, muzikaal en poëtisch cadeau!

De vorm en het arrangement van het lied zijn afhankelijk van de persoon voor wie het is en van jouw wensen en smaak. Roos zal vragen om referenties, zowel uit haar eigen repertoire als van andere muziek waar je graag naar luistert. Het onderwerp en de richting worden uiteindelijk creatief bepaald door Roos. Intuïtief weet zij na iedere ontmoeting welke kant ze wel of juist niet op moet gaan.

Lees HIER meer over de opleiding van Roos. 

Bruiloftslied

Met Alleen maar Liefde luistert Roos naar jullie liefdesverhaal en tovert dit om tot jullie eigen liefdeslied. Jullie kunnen samen langskomen, maar je kan natuurlijk ook je partner verrassen met het door Roos geschreven liedje. Dit kan ze als verrassing ook live komen zingen! De mogelijkheden zijn oneindig, ze denkt graag mee en staat overal voor open! 

In ons videogesprek zag ik een sprankelend stralende Roos, enorm geïnteresseerd en ze stelde goede open vragen om tot de kern te komen. 

Zo dankbaar... zo mooi.. alles wat ik wens..

Isolatie-liedje 8: Alles wat ik wens

Ze doorgrondde wie ik was in één gesprek en schreef een liedje dat mij als persoon zo goed beschrijft maar ook toegankelijk is voor de mensen om mij heen.

ROBERT

We hebben eerst in een erg gezellig en ontspannen gesprek ruim een uur gesproken over mijn gekozen onderwerp, mijn muzikale voorkeur en ook haar mooiste liedjes. Vervolgens heb ik haar carte blanche gegeven om het liedje invulling te geven hoe zij dat het beste vond klinken. Na een week of twee kwam ze met een prachtig resultaat. In één woord: SU-PER-VET! Elke keer dat ik luister wordt ‘ie beter en hoor ik weer iets nieuws :) Roos heeft heel mooi de essentie weten te vangen. Het blijkt maar weer dat je creativiteit niet moet willen sturen. Achteraf heeft het liedje me heel erg geholpen bij het maken van persoonlijke levenskeuzes. Wat de kracht van een liedje al niet kan zijn. Ik ben dus superblij dat ik Roos heb gevraagd een liedje te componeren, ik kan het iedereen aanraden!

Isolatie-liedje 7: Vrienden zijn
LIEKE
Isolatie-liedje 1: Zo mooi

Hoe bijzonder is het om een eigen lied te hebben en te zingen. Een lied dat de essentie raakt van wat je wil vertellen. Aan de hand van mijn verhaal over mijn ‘inner ik’, hoe ik in het leven sta en welke muziek ik mooi vind, heeft Roos ‘Zo mooi’ geschreven en gecomponeerd. In rap tempo had zij het lied af: geschreven, gecomponeerd en opgenomen op video. De tekst en melodie zijn spot on en prachtig. Trots en met veel enthousiasme zing en deel ik mijn lied. Een cadeautje voor iedereen die het horen wil.

In 2020 heeft Roos dertien liedjes op maat geschreven voor haar volgers onder de noemer ‘Isolatie-liedjes’ Augustus 2021 zijn deze liedjes op album Samen alleen uitgebracht, koop HIER. Roos is muzikaal breed inzetbaar, ze kan de gevoelige snaar raken door een pianoballad te schrijven met bijvoorbeeld cello erbij, maar ook kan ze een vrolijke song neerzetten die juist luchtig en verfrissend aanvoelt. Roos kan zware onderwerpen of teksten extra zwaar maken met duister synthesizergeweld of juist inkleuren met een vrolijk gitaartje. Roos gebruikt een divers muzikaal palet.

Hier legt Roos het liedjes-maak-proces uit:

Reacties

Opleiding

Liedjes in tijden van corona

Bruiloftslied

Lied voor jouw bedrijf, team of stichting

Zoek je een lied of gedicht voor jouw bedrijf, team of stichting? Ook dan ben je bij Roos aan het juiste adres. Roos is altijd nieuwsgierig naar het verhaal achter jouw organisatie. Wat is jullie visie, wat beweegt jullie, hoe gaan jullie als collega’s met elkaar om en wat zijn jullie kernwaarden?

Dit is het soort vragen dat je van Roos kunt verwachten wanneer je met haar aan de slag gaat. Met Alleen maar Liefde luistert ze tijdens de intake goed naar jullie verhaal en ideeën om vervolgens de kern te vangen voor het lied of gedicht op maat. Samen bespreken jullie in welke vorm het liedje gegoten zal worden en welk arrangement passend is. De volgende zaken zijn hiervoor van belang:

Wat is het doel van het liedje of gedicht? Is het voor intern gebruik om bijvoorbeeld je team een hart onder de riem te steken? Of gaat het liedje gebruikt worden als onderdeel van je huisstijl en neem je bijvoorbeeld de kernzinnen op in je videocontent? Of hoort de song bij een speciale campagne?

Reacties

JESSICA

Roos wist in korte tijd feilloos de omschreven sfeer van onze documentaire Breekbaar als glas te vertalen naar een gevoelige soundtrack met een prachtige songtekst.

Regisseuse documentaire Breekbaar als glas
LOTTE

Roos heeft een fijne, positieve energie waarmee ze mij het vertrouwen gaf om mijn creatieve stroom te volgen. Het is bijzonder hoe ze mij en de boodschap van het lied feilloos aanvoelde, waardoor we in no time tot een lied kwamen. Ze is zeer muzikaal en geeft constructieve input waarop je verder kunt bouwen. Een fijn èn echt mens waar je je meteen bij op je gemak voelt.

Professionele zangeres
RONALD

Het was heel erg fijn samenwerken met Roos. Zij schakelt snel, is een vakvrouw en maakt er een feestje van. De kwaliteit van de songs is hoog en haar performance is zeer overtuigend en innemend.

Medeorganisator programma 400 jaar Bredero

Wanneer het liedje extern gebruikt wordt, is het van belang om goed voor ogen te hebben wat de doelgroep is die we aan willen spreken. Zo kan Roos niet alleen het liedje, maar ook de juiste sounds en instrumenten uitzoeken. Ook dient de externe song professioneel opgenomen te worden en is mixen en masteren noodzakelijk voor een goed eindresultaat.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor de aanmelding

Contact

Nikolai Serda – iGNITE! music

nikolai@ignitemusic.agency

06 – 12 040 935

© 2021

Ontworpen door:

Anne Sophie Leurink

Ietzen Boorsma

OP MAAT VOOR JOU

  • Spotify
  • YouTube
  • Facebook
  • Instagram
  • Spotify
  • YouTube
  • Facebook
  • Instagram