Roos Blufpand - Klimaat mars

Roos Blufpand en maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzaamheid en ambassadeurschap.

MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Roos droomt van een eerlijke wereld. Een wereld waarin iedereen zichzelf durft te zijn en waarin we verschillen tussen mensen niet als probleem zien, maar juist omarmen. Een wereld zonder racisme en discriminatie, een wereld van gelijke kansen voor mannen en vrouwen. Een wereld waarin mensen met verschillende genderidentiteiten, religies en afkomst gelijkwaardig zijn. Maar ook een wereld waarin we op een respectvolle manier met dieren, planten en het milieu omgaan. Een wereld waarin geld minder belangrijk is en we de natuur niet exploiteren om winst te maken. Roos droomt van een wereld waarin we dichter bij de natuur staan, minder consumeren en zuiniger omgaan met alle rijkdommen die de aarde ons te bieden heeft. Kortom, Roos droomt van Alleen maar Liefde.

Na het uitbrengen van haar eerste album Ik ben vond Roos het hoog tijd worden om haar idealen en verlangens naar Alleen maar Liefde in haar onderneming door te voeren. Het begon met het duurzaam tot stand brengen van haar tweede album Hoe dan.

Roos ervaart dat wanneer je eenmaal de stap naar MVO zet, je niet meer terug kan en alleen maar stappen vooruit kan zetten. Bij alles wat ze maakt, uitbrengt en als ondernemer investeert, vraagt Roos zich af of ze de meest duurzame en mensvriendelijke optie kiest. Dit uit zich in het niet onnodig de auto pakken, in veganistische catering en in het inkopen bij andere bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen. Maar ook zie je het terug in haar (bijna volledig) duurzame webwinkel, in decorstukken van gerecycled plastic en in haar derde duurzame album Kleed me uit.

Op de zeepkist

Roos heeft zich ontwikkeld tot daadkrachtig artiest en staat behalve op de planken, ook op de zeepkist. Roos werd bijvoorbeeld al eens in een kerk uitgenodigd om op de kansel te staan en te vertellen over haar kijk op de wereld en haar verlangen naar Alleen maar Liefde.

In 2017 was Roos onderdeel van het programma Want er komen andere tijden, een theatervoorstelling over hedendaagse protestliederen, geregisseerd en uitgevoerd door De Kleine Komedie Amsterdam. Toen Leo Blokhuis nadat Donald Trump als president verkozen werd, een platform opzette (genaamd What the world needs now) waar hij artiesten de vraag stelde hierover te schrijven, schreef Roos het lied Niet bang. Ook werd ze bij NPO Radio 1 uitgenodigd om in de reeks De strijdbare 17 een eigen vertolking van de protestsong Tiny Hands van Fiona Apple te doen in aanloop naar de Women’s March!

Waar schaduw is, is echtheid: Roos is in haar liedjes en op social media altijd eerlijk over wat zich in haar binnenwereld afspeelt. Op die manier probeert ze taboes te doorbreken. Hoeveel mooier zou de wereld zijn als we open durven te zijn over hoe we ons voelen? Hoeveel meer begrip kunnen we voor elkaar krijgen wanneer we ons kwetsbaar opstellen? Roos zingt op haar laatste album Kleed me uit over haar meest depressieve gevoelens en haar eigen beweging van zelfhaat naar ‘zelfliefde’.

Deel jij als bedrijf, stichting of als mens deze visie en wil jij je hier ook voor inzetten? Wellicht kan Roos je daarbij muzikaal ondersteunen!

Pride gedicht
Roos Blufpand op de klimaat mars
Roos Blufpand op de klimaat mars
Roos Blufpand #AsLongAsItTakes

Influencer

Roos gelooft dat de wereld er mooier uitziet als we vaker Alleen maar Liefde meenemen in wat we doen. Als consument moet je bewust zoeken naar Fairtrade chocolade of plasticfree shampoo. Hoe mooi zou het zijn als ál ons eten Fairtrade zou zijn en álle cosmetica plasticvrij? Dan hoeven we alleen nog maar ‘NIET-FAIRTRADE’ keurmerken te plakken op producten waar boeren nog wel voor worden afgeknepen. Roos stelt mens, dier en milieu centraal in haar stappen als ondernemer. Ze gebruikt haar podium om met haar volgers merken te delen die maatschappelijk verantwoord tot stand gekomen zijn en die aansluiten op haar droom.

Heb jij dus een idee, een product of een project dat raakvlakken heeft met de missie van Roos? Dan kan Roos je helpen dit te promoten, door het op haar eigen manier te delen met haar fans.

Stuur een mailtje naar: shelby@roosblufpand.nl en je zult snel van haar horen.

Instagram

Alleen maar Liefde-vlogs 

Omdat Roos gelooft dat we met elkaar de wereld leefbaarder kunnen maken, is ze eind 2019 begonnen met het maken van Alleen maar Liefde-vlogs. Daarmee hoopt ze wie het maar wil zien te inspireren!

Duurzaamheid

Heeft u tips voor leuke duurzame bedrijven die we niet mogen missen of heeft u een vraag of opmerking? Mail ons gerust. Roos is in te huren voor interviews of lezingen over duurzaamheid. Roos kan een inhoudelijke en muzikale noot toevoegen aan een congres, symposium, studiedag of kick-off.

Alleen maar Liefde hoort bij duurzaamheid. De shows van haar theatertournee in 2018 sloot Roos af met de woorden: ‘Zullen we gewoon een beetje lief zijn voor elkaar?’ – en dat betekent ook voor de planeet waarop we leven.

Daarom stond duurzaamheid centraal bij haar laatste drie uitgebrachte albums Hoe dan en Kleed me uit.

Roos wil haar droom laten uitkomen: geheel CO2-neutraal worden en de muziekindustrie en haar fans en volgers inspireren om te verduurzamen.

Roos wil persoonlijk duurzame keuzes maken en met duurzaamheid haar werk inspireren. Ze wil niet beleren, maar een voorbeeld geven zonder te intimideren.

Lees hier meer over de duurzame acties van Roos.

Ambassadeur

Sinds 2018 is Roos, samen met onder andere Oliver HeldensSander Hoogendoorn en Hassan Slaby ambassadrice van de Plastic Soup Foundation. Roos zet zich actief in om de boodschap van de stichting te verspreiden, zowel via social media als op het podium. Roos probeert binnen haar muzikale carrière zo min mogelijk plastic te gebruiken.

Plastic Soup Foundation

Roses for Children

Herman van Veens stichting Roses for Children en artiest Roos Blufpand hebben meer gemeen dan alleen hun naam. Beide geloven dat de wereld een stukje mooier zou worden wanneer men meer zou luisteren naar het kind in zichzelf.

Stichting Roses for Children probeert deze boodschap te verspreiden met het in Arnhem gevestigde Monument voor het Onbekende Kind. Bij het groeiende monument, dat zal bestaan uit 35 mensgrote stenen afkomstig uit verschillende delen van de wereld, kan men gestorven kinderen over de hele wereld herdenken. Mirjam & Sil van Oort (bestuursleden van Roses for Children) hopen dat wij als volwassenen wereldwijd meer verantwoordelijkheid nemen voor onze kinderen.

Omdat Roos deze visie deelt, is zij ambassadrice. Roos organiseerde in 2016 een Roses for Children-tour, waarbij ze langs theaters en bijzondere plekken in Nederland reisde om te zingen voor en met kinderen uit achterstandswijken en zieke kinderen.

Soms wil ik weer denken als een kind en geloven dat mijn goed bedoelde woorden, worden doorgegeven door de wind.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor de aanmelding

Contact

Nikolai Serda – iGNITE! music

nikolai@ignitemusic.agency

06 – 12 040 935

© 2021

Ontworpen door:

Anne Sophie Leurink

Ietzen Boorsma

OP DE ZEEPKIST

  • Spotify
  • YouTube
  • Facebook
  • Instagram
  • Spotify
  • YouTube
  • Facebook
  • Instagram