Roos Blufpand live Kleine Komedie

Roos Blufpand en haar eigen werk: biografie, videoclips, optreden op maat en in de media.

Roos Blufpand en haar eigen werk: biografie, videoclips, optreden op maat en in de media.

Biografie

''Filosofische stuiterbal, wereldverbeteraar of artiest? Het maakt niet uit hoe mensen mij zien. Ik ben Roos en mijn missie is simpel: ik wil muziek maken die bijdraagt aan een betere, eerlijkere en liefdevollere wereld. Met mijn liedjes, gedichten en verhalen probeer ik het ongehoorde een stem te geven en de schaduwzijdes van het leven te belichten.'' – Roos

Roos is Roos. Goudeerlijk, vrolijk, down-to-earth en met een groot kloppend hart voor haar medemens en de aarde waarop ze leeft.

Roos heeft vier albums (en een EP) op haar naam staan (Ik benHoe dan, Kleed me uit & Samen alleen) en diverse theater- en clubtours door het land gedaan (onder andere De kleine KomedieTivoli De Helling (uitverkocht), Tivoli VredenburgHedonPatronaatMetropool en de Melkweg).

Naast haar eigen tours deelde Roos in Paradiso Amsterdam het podium met onder andere Caro EmeraldClaudia de Breij en Tangarine en verzorgde ze gastoptredens bij Rob de NijsJoep OnderdelindenHerman van VeenJanne Schra en Jan Terlouw. Ook stond ze in het voorprogramma van De Dijk en heeft ze samen met Paul de Munnik een duet geschreven dat op hun beider soloalbums verscheen. Bekijk HIER waar Roos de komende tijd op de planken staat en klik HIER om te winkelen in haar duurzame webwinkel. 

Roos is geregeld te gast geweest bij Radio 1, onder andere bij het programma Met het oog op morgen en Dit is de dag. Maar ook was ze te gast bij Radio 2 tijdens de Nacht van de Vluchteling, speelde ze live bij 3FM en zong ze mensen in slaap bij het televisieprogramma De Nieuwe Wereld. Lees HIER wat kranten en tijdschriften over Roos schreven en zie bij welke radio- en televisieprogramma's ze nog meer te gast is geweest. 

Sinds het tweede album Hoe dan duurzaam tot stand gekomen is, draagt Roos de boodschap van duurzaamheid uit. Ze schaft een tourbus aan die rijdt op groen gas, treedt op bij de ingebruikname van een windmolen en is te gast bij BNR Duurzaam. Daarnaast is ze ambassadrice van de Plastic Soup Foundation en laat ze decorstukken maken van zwerfplastic. Lees HIER meer over de duurzame acties van Roos.

Roos zet zich in voor mensenrechten en de onderbelichte kant van liefde. Haar derde album Kleed me uit heeft als thema ‘depressie’, waarmee ze hoopt een taboe te helpen doorbreken. Ze is ambassadrice van stichting Roses For Children, die zich inzet voor ‘het verloren kind’. Ook werd Roos door Khadija Arib (voorzitter Tweede Kamer) uitgenodigd om te komen zingen bij de uitreiking van de Aletta Jacobsprijs en trad ze op tijdens de viering van het 100 jaar vrouwenkiesrecht in de Tweede Kamer. Roos staat als artiest behalve op de planken, ook met Alleen maar Liefde op de zeepkist. Lees HIER meer over hoe Roos als activist op de zeepkist staat.

Roos’ liedjes zijn divers, soms donker met diepe elektronische bassen, maar tegelijkertijd licht met verfijnde pianopartijen en ondersteund door cello. Soms wild met dansbare beats en een andere keer weer piep- en piepklein, zodat je een speld kan horen vallen. Roos is niet in één hokje te plaatsen. Ze houdt nou eenmaal van alle kleuren van de regenboog: van donker tot licht en alle kleuren daartussenin. Ze is muzikante, zangeres, (woord)kunstenares, influencer, artiest èn activiste. Roos zingt over de schaduwzijden van het leven, want waar licht is, is schaduw. Waar schaduw is, is echtheid. Waar echtheid is, is liefde. Alleen maar Liefde.

Albums en tours

In de media

Activist

Optreden op maat

Heb je iets te organiseren, te vieren of te gedenken en passen Roos haar liedjes daarbij? Neem dan vooral contact op!

Muzikale invulling evenement

Roos gelooft in Alleen maar Liefde en zal vanuit deze overtuiging op zoek gaan naar een muzikale invulling voor jouw evenement! Wanneer jouw event en Roos elkaar intrinsiek versterken, kiest Roos uit haar repertoire een passend lied. De liedjes van Roos versterken het gevoel en vergroten de impact van het onderwerp dat bij een evenement besproken wordt. Afhankelijk van de wensen en het budget komt Roos solo of met meerdere muzikanten.

Viering

Ook wanneer er iets te vieren is, kan je Roos boeken. Als huwelijkscadeau op de bruiloftsdag om het net getrouwde koppel met bijvoorbeeld het liedje Ik heb je lief toe te zingen. Of als verjaardagscadeau voor familie of vrienden. Maar ook een huiskamerconcert behoort tot de mogelijkheden. Roos staat overal voor open. Ze zou zelfs een liedje helemaal op maat voor jou kunnen schrijven, lees HIER meer.

Herdenkingsdienst

De dood hoort bij het leven. Waar licht is, is schaduw. Roos haar liedjes zijn gelaagd, juist daarom brengen haar woorden en haar pure manier van zingen licht op de meest donkere momenten van het leven. Bij herdenkings- of afscheidsdiensten is Roos een luisterend oor voor nabestaanden. Hoe voelen zij zich, wat hebben ze nodig en wie was de persoon die is overleden? Samen met hen gaat ze op zoek naar het meest passende of de meest passende liedjes.

In de media

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor de aanmelding

Contact

Nikolai Serda – iGNITE! music

nikolai@ignitemusic.agency

06 – 12 040 935

© 2021

Ontworpen door:

Anne Sophie Leurink

Ietzen Boorsma

OP DE PLANKEN

  • Spotify
  • YouTube
  • Facebook
  • Instagram
  • Spotify
  • YouTube
  • Facebook
  • Instagram