Gingerkapper Utrecht

Gingerhaar.nl – natuurkapper

”Ik voel mij net een tovenaar als ik iemands haar ga verven” waren de leuke woorden van Marjolein, de aardige dame die vanmorgen met veel zorg en liefde mijn haar geverfd heeft.

Mijn beste vriendinnetje was al vaker langs de Gingerkapper in Utrecht gefietst en moest telkens aan mij denken. Ik snap wel waarom, als er ‘natuurkapper’ op de ramen staat is dat wel iets wat mijn interesse wekt. 😉

Aangezien over twee dagen de ‘Kleed me uit’ clubtour begint, leek mij dit het perfecte moment om hier eens langs te gaan!

En ik kan alvast verklappen: het was een hele relaxte ervaring en ik ben heel blij met het resultaat!

Behalve het feit dat het personeel heel vriendelijk is en je echt helemaal in de watten wordt gelegd (tijdens het wassen zit je in een massagestoel!), geven ze ook heel eerlijke adviezen over de wensen die je hebt.

Zodra het duidelijk was wat ik wilde, begon ze, zoals ze het zelf omschrijft, ‘te toveren’. Achter mij werden potjes opengetrokken, in een bak gedaan, gemixt met heet water, en daar werd vervolgens een geurend papje van gemaakt. Ik vond het een beetje ruiken naar spinazie.

Ze vertelde me dat ze bij Gingerhaar OLIEBE® verf gebruiken. Een 100% plantaardige haarverf die veganistisch en HEEL gezond voor je haar is! Heel soms gebruiken ze bijenwas, maar je kunt al je wensen aangeven, daar houden ze rekening mee! 🙂 Ik wilde eigenlijk alleen het bovenste gedeelte van mijn haar verven, maar uiteindelijk heeft Marjolein onderin mijn haar toch ook mijn eigen haarkleur aangebracht, zodat het ook daar een gezonde boost zou krijgen. Over chemische verf hoor je mensen altijd zeggen dat het zo slecht is voor je haar; voor natuurverf geldt het tegenovergestelde! 🙂

Het papje werd vervolgens met een kwast heel dik in m’n haar gesmeerd en daarna zat ik een klein half uurtje met m’n kop in een kapperskap waarin het warm en vochtig is, zodat de verf goed in kan trekken.

Toen ik lang genoeg onder de kap had gezeten, werd m’n haar weer uitgebreid uitgewassen en vervolgens ging een andere aardige dame mijn haar netjes bijknippen.

Zij vertelde dat alle producten die ze gebruiken enkel bestaan uit biodynamische ingrediënten die ook nog eens Fairtrade zijn! Op die manier ondersteunen ze meer dan 800 gemeenschappen uit het Amazonegebied, Afrika, Indochina en Australië. 🙂

Carolien vertelde me dat met natuurverf de kleur de komende dagen nog een stuk intenser zal worden, het proces gaat dus nog even door.

Zoals je op de foto ziet, is het resultaat heel natuurlijk 🙂 en dat vind ik zo tof!

Ze vertelde me dat ze naast de oliebe natuurverf ook HENNA gebruiken. Henna is geschikt voor het rood verven van je haar en ook een 100% natuurlijke verfvorm! 🙂

Eindoordeel: voor herhaling vatbaar!!!