Ik geloof

Ik geloof in boven in onder
In normaal in bijzonder
In buiten in binnen
In eindigen in beginnen
In anders in bekend
In dankbaar in verwend
Ik geloof in liefde
Alleen maar liefde

– Roos Blufpand

 Alleen maar liefde hoort volgens Roos als vanzelf sprekend bij duurzaamheid. De shows van haar afgelopen theatertournee sloot zij af met de woorden, „Zullen we gewoon een beetje lief zijn voor elkaar?“ – dat betekent ook voor de planeet waarop we leven. Daarom stond duurzaamheid niet alleen centraal bij haar laatste uitgebrachte album Hoe dan, maar zal Roos en haar team er alles aan doen om haar droom uit te laten komen: geheel CO2 neutraal worden en de muziekindustrie en haar fans en volgers inspireren om te verduurzamen.

Roos wil dus door persoonlijke duurzame keuzes te maken in haar werk inspireren, maar vooral niet beleren; een voorbeeld kunnen geven zonder te intimideren.

Ambassadeur Orange Gas
Roos Blufpand is sinds kort ambassadeur van Orange Gas (https://www.orangegas.nl/) en haar bus voor de tournee rijdt op groen gas. Het motto van Orange Gas is: Tank Positive voor een Happy Planet. De bron van het Groengas is rioolwaterzuivering, afvalverwerking en GFT.

Ambassadeur Plastic Soup Foundation
Ook wil Roos de boodschap van de Plastic soup foundation (https://www.plasticsoupfoundation.org/) verspreiden. Ze deed in 2018 mee aan het #PlasticDieet, maakte samen met haar fans de wijk Kanaleneiland in Utrecht schoon en gebruikt  100% gerecyclede plastic decorstukken voor haar tour.

Tips en ideeën
Heeft u tips voor leuke duurzame bedrijven die we niet mogen missen of heeft u een kritische opmerking over iets wat wij nog over het hoofd hebben gezien? Mail ons gerust! Roos is ook in te huren voor interviews/lezingen over duurzaamheid. Zeker in combinatie met haar muziek kan dit een heel goede toevoeging zijn aan een congres, symposium, studiedag of kick-off.
roos@roosblufpand.nl

 

Duurzaamheidshistorie:

 

Overige Referenties

Roos Blufpand zong & sprak over duurzaamheid bij onder andere:
BNR Duurzaam
TransFuture Festival (powered by En-Tran-Ce)
Enexis
Pure Energie
NPO Radio 1 ‘Kunsstof’
TV Programma ‘De Nieuwe Wereld’
MDP Groene Energie
Gemeente Ede
OrangeGas
PvdA