Decors van zwerfplastics !

Zoals de meeste van jullie weten droom ik van een duurzame wereld. Ik wil gewoon heeeeeel graag dat de generaties na ons ook nog kunnen genieten van bijvoorbeeld een schone zee of een oeroud bos.
Daarom is ook m’n derde album ‘Kleed me uit’ op vrijwel alle mogelijke manieren weer duurzaam tot stand gekomen. Denk aan: kiezen voor de trein of rijden in mijn bus op groen gas van OrangeGas, veganistisch eten, drukken op gerecycled karton bij DataMax Benelux, geen plastic om de CD heen gewikkeld, enzovoort. (Meer info: www.roosblufpand.nl/duurzaamheid)

Duurzaam touren is helaas een stuk lastiger, maar ook daar probeer ik telkens weer stappen in te zetten. Wat een heel bijzondere nieuwe stap is van deze komende tour, is dat we decors op het podium hebben staan van zwerfplastics & gebruikte Grolsch bekertjes. Uiteraard is dat geen oplossing van het probleem, plastics horen niet op straat, niet in de zee en wat mij betreft zelfs niet niet meer in de supermarkten. Er is te veel plastic! De voordelen overstemmen de enorme gevaren. Dus hoewel het ‘nutteloze’ zwerfplastic nu tijdens mijn tour dankzij Pinkel Hogenkamp, Achsa & Plastic Fantastic is omgezet naar iets heel gaafs en kunstzinnig voor mijn tour, is het doel van deze decors te laten zien dat het tijd is voor verandering. Hoe meer mensen hierin stappen maken, hoe beter. Recycle je plastic, verminder je plastic, deel met elkaar wat je doet en wat je nog meer kunt doen en daag andere uit dit ook te doen! Zie op YouTube een aantal #PlasticDieet vlogs die ik afgelopen zomer maakte met allemaal tips om te minderen in plastic en check alle tips van de Plastic Soup Foundation: https://www.plastichealthcoalition.org/#the-plastic-diet

Alleen maar liefde voor een schone wereld waar mens EN dier op een respectvolle manier kan leven op deze allemachtig mooie aardbol!