12633559_1039176266103669_9038254931872190677_o

Referenties

Roos Blufpand zong & sprak over duurzaamheid bij onder andere:
BNR Duurzaam
TransFuture Festival (powered by En-Tran-Ce)
Enexis
Pure Energie
NPO Radio 1 ‘Kunsstof’
TV Programma ‘De Nieuwe Wereld’
MDP Groene Energie
Gemeente Ede
OrangeGas
PvdA

 

 

18216599_1414961955191763_2520564526050794928_o
Onze tourbus op Groengas van OrangeGas

Roos Blufpand – ‘Gewoon groen doen.’

Roos Blufpand denkt, leeft en doet duurzaam. Ze is begaan met het lot van de wereld en met de mensen die daarop leven. Dat is voor haar heel normaal en dat doet ze al jaren. Toch wil zij als 23-jarige jongedame ook gewoon soms even de haren losgooien en genieten van het leven. De grote vraag is Hoe Dan?
Hoe doe je dat: écht genieten van het leven en tegelijkertijd zuinig zijn op onze mooie planeet?

Roos laat zien dat het inderdaad kan. Zo is haar album Hoe Dan zo duurzaam mogelijk opgenomen en gaat zij eveneens haar komende theatertour zo duurzaam mogelijk proberen in te richten.
Ze wil mensen inspireren en motiveren om duurzamer te gaan leven. Dat doet ze sinds kort niet alleen door middel van haar muziek, maar ook door het verzorgen van lezingen, workshops en door bijvoorbeeld aan te schuiven bij paneldiscussies tijdens congressen, conferenties en als tafelgast voor radio-, televisie- en internetuitzendingen.

Voor meer informatie over het boeken van Roos Blufpand voor een optreden, lezing, workshop, of als tafelgast neem contact op met:
Nikolai Serda (management Roos Blufpand) nikolai@roosblufpand.nl / 06-12040935

 

Duurzaamheidhistorie

Het duurzame album Hoe Dan
Het album Hoe Dan bevat dertien zelfgeschreven nummers die Roos’ interne strijd weergeven. “Ik zou zo graag lekker mee willen drijven met de stroom, willen genieten van de verschillende temperaturen, willen dansen om het dansen, zwemmen om het zwemmen en genieten van de zon, zelfs als deze niet echt schijnt. Maar hoe dan? Hoe kan ik dansen om het dansen, terwijl de wereld letterlijk in brand staat? Hoe kan ik zwemmen om het zwemmen, terwijl we met elkaar de natuur slopen? Hoe kan ik genieten van de zon, terwijl sommige mensen de hoop allang verloren zijn?”

Deze gedachten deden Roos besluiten bewuster te gaan leven. En dus werd Hoe Dan zo duurzaam mogelijk opgenomen. “We hebben het album opgenomen in een boerderij op groene stroom; we hebben ons met een volgeladen elektrische bus en elektrische personenauto van A naar B verplaatst. De auto’s hebben we opgeladen bij Fastned, die in heel Nederland oplaadpunten heeft die werken op zonnepanelen. We hebben tijdens de opnames vegetarisch en biologisch gegeten en de hoes van het album bestaat uit gerecycled karton en is geprint met biologische inkt. Bovendien werkte Peter, de grafisch vormgever, in een ruimte op groene stroom en gebruikte hij biologische verf. Ook de mix en mastering werd gedaan in studio’s die draaien op groene stroom.”

Alle betalingen worden gedaan via de groene Triodos Bank.

Als vervolg op dit alles werd ook besloten om de merchandise te verduurzamen, dus samen met de CD Hoe Dan worden ook ecologisch verantwoorde T-shirts verkocht bij live concerten.

 

Duurzame theatertour
De ambities zijn groot. Naast het duurzaam produceren van het album Hoe dan wil Roos de voorloper zijn van de verduurzaming van de muziekindustrie door zelf in eerste instantie de duurzaamste artiest te worden. Dit is een groot leerproces waarin vele kleine stappen gezet zullen worden.

De komende theatertour met 28 concerten in heel Nederland zal dus duurzamer worden aangepakt: er wordt gereden in een tourbus op groen gas en ondersteuning van OrangeGas, biologische en vegetarische catering, CO2-compensatie van de gereden kilometers door het publiek via de stichting Trees for All, verdere duurzame merchandise en drukwerk enzovoort…
Ook doet de Hanzehogeschool Groningen met een groep studenten onderzoek naar de vraag hoe Roos een zo duurzaam mogelijke artiest kan worden.

Mocht u hier ideeën over hebben, Roos hoort het graag!